Aktiviteter i området

Området rundt Bø byr på et utall av muligheter for hele familien. Sett selv sammen ferien med besøk i Bø Sommarland, Klatreparken Høyt og Lavt eller Telemarkskanalen, dra på fjellturer, stølsbesøk, kinobesøk, vandretur og mye annet.  For tur- og aktivitetsforslag snakk med Vertsparet eller gå til VISIT BØ sine sider for mye mere inspirasjon.

Bø Sommarland
3 km fra Breiva Gjestegaard ligger en av Skandinavias største vannparker med spektakulære rutsjebaner og vannaktiviteter som Magasuget, Vassføyka, Sentrifuga, Supersurfern og mange flere. Parken ligger vakkert til i et skogsområde utenfor Bø sentrum og her kan hele familien kose seg i trygge omgivelser. 

Klatreparken
Høyt og Lavt Klatreparken ligger rett ved Bø sommarland. Perfekt for familieferien eller med vennegjengen. Du kan boltre deg i hele 70 ulike apparater i skogen. Det blir rett og slett en akrobatisk oase for den mest ekstreme så vel som for lokale og tilreisende barnefamilier. Det er ulike typer løyper oppe i trærne med varierende vanskelighetsgrader. 

Telemarkskanalen
Langs Telemarkskanalen kan du besøke 8 sluseanlegg og oppleve spisesteder, overnattingssteder, små lokale idyller og aktiviteter. M/S Telemarken seiler mellom Akkerhaugen og Lunde i perioden 10. juni til 6. august. Dette er den fineste strekningen på hele kanalen, som også har de fleste sluseanleggene - inkl. det største ved Vrangfoss.

Gavlesjå
Ta en fantastisk tur inn i Årmotdalen. Her kommer du til Gavlesjå seter. Her blir det ysta ost og kinnet smør. Budeie Anne Anundskås, tar imot alle med et vennligt smil og servere rømmegrøt av beste slags. Her er hester og telemarkskyr. Turen passer for hele familien. 

Åseaa
Ca 1 km fra Breiva løper Åseåa her finner dere fossefall, jettegryder og små hemmlige badeplasser.

Vandring
Lifjell's høyfjellsterrenget er som et Jotunheimen i miniatyr. Vandrerutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. Det finnes detaljerte turbeskrivelser og kart over Lifjell-området, og de fleste turene er godt skiltet og merket.

Sykkel
Dere finner mange flotte og varierte sykkelruter i området. Last ned kart på Visit Bø sine sider.

Padling
Slusepadling, elvepadling og padling i rolige småvann eller på store Norsjø. Uansett hva du foretrekker finner du ditt padleeldorado i Midt-Telemark. 

Fruktbygda Gvarv
Vandring mellom blomstrende frukttrær på våren og bugnende frukttrær om høsten.